Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

Report /Foto+Video Monegros Desert Festival 2012

Související

Report /Fotoreport + Videoreport

Pouštní Rave festival pod taktovkou špiček elektronické hudby!

Již podruhé jsme se vypravili na jih, do španělské pouště v provincii Huesca na největší Rave festival Monegros. Ročník už to byl 18 a i letos ho navštívilo přes 40 000 partypeople což vypovídá nejen o hudební kvalitě, ale i o pořadatelském umu vše perfektně zajistit.

Již cesta autobusem z letiště v Barceloně na místo konání naznačovala, že se vše povede jak má. Vzájemné skandování „España !!!! Checo !!!“ vytvořilo tu pravou letní festivalovou atmosféru. Naším hlavním cílem byla Bacardi stage, kde od půlnoci rozvířili pouštní prach Pet Trio jenž zahrálo lépe než loni na Awakenings festivalu. Po nich přílišli na řadu seskupení Triple Religion na ty jsme si dali odpočinek v sousedním chill-outu a pojali jejich vystoupení jako poslechovku a rozebrali dosavadní zážitky z festivalu. Bylo jich dost že jsme zbytek setu prodiskutovali. O to víc jsme se těšili na to NEJ z celého večera – Brazilská čtveřice složená ze dvou projektů – Motormorfoses (Eto a Gab) vs. Underdogz (Lukas a Malke) ***Underdogz v zimě na Apokalypse!* Jejich Live bylo opravdu na špičkové úrovni nabité energií jenž vás dostala do maximálního varu. Jejich celý videozáznam můžete shlédnout níže v youtube odkazu – ale to se nevyrovná být živě u toho a cítit tu sílu skandujícího davu. Poté už chyběl jen poslední čtvrtý HT projekt a to Frank Kvitta s Mariem Ranierim, jenž začátkem sice nenavázali na tempo po Brazilcích, ale rozjeli svou vlastní show, kterou velmi dobře vygradovali do masivní hardtechno bouře. Bohužel jejich nahraný set se zachoval ve velmi velmi špatné kvalitě, což je dozajista škoda.

Monegros pro nás však nebyl jen o 4. seskupení na Bacardi stagi. Do pouště jsme dorazili už záhy po 5hodině a užívali si prudkého slunce za poslechu špiček techna Bena Sime a Adama Beyera. Vyměnili Eura za překrásné kovové Monegrinos, nakoupili nějaký ten upomínkový předmět z bohaté nabídky a „nahodili“ se do nalády. Okouzleni sledovali atrakce jenž si organizátoři pro nás připravili pro pobavení a rozptýlení – Souboje obřích kobylek či obří býk v doprovodu trollů byl jen zlomek toho co bylo pro nás připraveno. Po setmění jsme se prodrali na Main Stage, jenž byla krytá před mírným pouštím vánkem vířící písek, blíže do středu kotle na The Prodigy což byla naše fatální chyba :D Daný prostor se nad naše očekávání nehorázně nahustil a při začátku vystoupení bylo jasné, že zde déle jak první skladbu nevydržíme :) Celou druhou jsme se snažili dostat z této španělské koridy plné zběsilých býků ven což na začátek moc dobrý dojem neudělalo. Ten jsme si zpravili až v klidné zadní části při těch největších hitovkách této Britské skupiny jenž měla i svou vsuvku při zahájení LOH v Londýně.

Ranní program byl už sporadický od každého něco. Na Bacardi stanu to hýřilo Teknem, v kontrastu do toho vedle na Elrow-show v 9 ráno v průvodu masek se rozhazovaly nafukovací hračky, v druhém stanu luxusně hráli Advent s Industrialy­zererem a na hlavní už to bylo spíš rytmická opalovačka v podání Marca Caroly , Loco Dice a zakončovacím setem Richie Hawtima. V pravé poledne jsme toho měli hudebně už tak akorát (písku ve vzduchu už plné zubu) a vydali se na cestu zpět k pobřeží. Dokonce se vyvedl i plánovaný sraz českých partypeople a sešlo se nás nad mé očekávání vcelku slušná bandička – Tímto díky všem za účast!!!!

Závěrem taky něco co není tak pozitivní a sráží můj pohled o půl bodu níže, je pocit menšího počtu záchodů či více zasviněných oproti minulému roku a chování místních si ke konci festivalu ulevit takřka kdekoli kde se to nějak dá…

Inu 9,5 / 10
_____________

Fotky a videa níže :)

FOTOREPORT

_____________­________________

http://www.schranz.cz/…l-spain.html

.
. – Download Full Resolution. Click to „Stáhnout v plném rozlišení 1200×797“


.

VIDEO

Začneme pěkně procházkou po celém areálu festivalu jenž chrlil do davu drtivou silou energii doprovázenou animátory s jejich hračkami. .
.

Motormorfoses vs Underdogz LIVE



.

Pet TRIO

.

Frank Kvitta vs Mario Ranieri

. .

A nemohli jsme si nechat ujít hlavní hvězdy festivalu – The PRODIGY

A na závěr ranní procházka po areálu

. .

Bonus :P – Útržky cesty Autobusem :D :D

Autor:
(CZ/Eilonwy


Züčastní se



Komentáře