Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

První jména BEATS FOR LOVE 2015

Související

Dorazí CZ a SK špička!!! 2-5.7.2015 - Ostrava

PRVNÍ JMÉNA BEATS FOR LOVE 2015 – DORAZÍ CZ A SK ŠPIČKA

Organizátoři největšího středoevropského festivalu taneční hudby Beats for Love odtajňují první jména interpretů již třetího ročníku. V industriálních kulisách Dolních Vítkovic se zkraje července sejde kompletní djská špička z České a Slovenské republiky. Fanoušci se tak mohou těšit na přední představitele drum and bassu, housu, trance, techna nebo třeba elektroswingu.

Drum´n´bassová scéna se bude opět nacházet v unikátním a tak trochu tajuplném prostoru jižní strany Vysoké pece VP1 s kapacitou až 8.000 návštěvníků a jedni z hlavních tuzemských hvězd budou slovenský** L Plus** a český Forbidden Society. „Oba jsou to skvělí djové a producenti, kteří českou a slovenskou scénu přerostli a skvěle ji reprezentují v zahraničí. Forbidden Society jezdí v posledních letech turné po celé Evropě i Japonsku. Slovenský L Plus má exkluzivní smlouvu na labelu Technique patřící projektu Drumsound & Bassline Smith,“ říká na úvod jeden z členů organizačního týmu Matyáš Ožana.

Pohled z drum and bass stage v roce 2014 při vystoupení Johna B (UK).
V letošní ročníku se tímto směrem budou dívat opět fanoušci zlomených beatů.

Do Ostravy se letos chystá také duo Papa Django & Swing Thing ze Slovenska, kteří vyprodávají v rámci svých electroswingových akcí tančírny i velké kluby. Co víc, bývají hlavními předskokany všech československých vystoupení světové hvězdy Parov Stelar „Electroswingová stage spojená s breakbeatem byla jednou z novinek minulého roku. Po pozitivním ohlasu jsme se rozhodli electroswing osamostatnit a dát tak více prostoru k tanci všem jeho příznivcům,“ komentuje nový plán ředitel festivalu Kamil Rudolf. Scéna electroswingu zůstane na severní straně Vysoké pece VP1. Na oblíbené techno scéně zahraje DJ Orbith. Půjde o exkluzivní set z vinylových desek, který určitě potěší příznivce „starého“ techna. V letošním roce se také objeví producentská DJ dvojice Makarov & Steen, jejichž skladby hrávají elitní interpreti jako Richie Hawtin nebo Christian Varela. „Fanoušci se mohou těšit i na Tools Projeckt, tedy na projekt dvojice DJ Nois a DJ Spiriakos. Prvního jmenovaného můžete znát jako residenta brněnské Apokalypsy, ten druhý patří k největším talentům středoevropské techno scény,“ vyjmenovává další jména Ožana.

Pohled na Electroswing & Breakbeat stage 2014 pod VP1 při festivalovém ohňostroji.
I letos bude v tomto místě electroswingové pódium.

Jednou z mnoha novinek třetího ročníků bude pódium zaměřené na EDM a trance. Hostit bude např. populární BonTrip, duo kyperského rodáka Bona Finixe a zimbabwského Tripmaina. Dlouhodobě žijí v ČR a získali si silnou přízeň fanoušků EDM a progressive housu. Další jméno tohoto pódia bude slovensko-finská kolaborace Driftmoon jejichž skladby podporují Armin van Buuren, Aly & Fila, Markus Schulz a další.

Organizátoři chtějí představit také scénu se zaměřením na reggae, jungle, dancehall a další podobné styly. Jedním z hlavních hostů bude přední osobnost českého reggae, MC MessenJah. Proslavil se velkým hitem „Ostravo Opavo!!!“. Dalším hostem bude Dr. Kary, kterého lze považovat za legendu. Je nejdéle zpívající ragga MC v české republice. Na stejné stagi vystoupí i Cocoman, který za své luxusní kompilace sbírá vavříny i v kategoriích „Andělů“.

Atmosféra v roce 2014 byla elektrizující. Festival navštívilo přes 35 000 fanoušků taneční hudby a pořadatelé chtějí letos překonat metu 50 000.

Kromě drum and bassu, techna, electroswingu, edm, trance a reggae se na letošních Beats for Love dočkají fanoušci také stylů house, breakbeat, urban a Party Village stage spolu s novinkami tohoto ročníku: hardcore, hardstyle i psytrance. A také letos bude připraven bohatý doprovodný program. „Pro návštěvníky, kteří si budou chtít odpočinout opět přichystáme chill out – relax zónu na travníku v blízkosti VP1. Součástí areálu bude také sportovní zóna, kde bychom měli rádi ještě více atrakcí než loni. Adrenalinový zážitek slibuje novinkový Gyroskop, který simuluje přetížení 3G, a taky simulátor Skydivingu, tj. větrný tunel umístěný v Party village,“ usmívá se Kamil Rudolf.

Chill out zóna slavila v roce 2014 úspěch hlavně v odpoledních hodinách.

Nebudou chybět stánky s občerstvením, zajímavé workshopy a pestrá nabídka rozličných aktivit. „Jsme rádi, že se u nás v Dolních Vítkovicích odehrává i tento oblíbený festival. Pro návštěvníky jsme připravili speciální prohlídkový program. Navýšíme počet prohlídek tak, abychom všem vyšli maximálně vstříc. Je na co se těšit – na vysokou pec se návštěvníci projedou šikmým proskleným výtahem, v U6 si zase zkusí řídit vlak, letadlo nebo motorku a v našem Velkém světě techniky odhalí tajemství klonování nebo nano světa,“ uvádí Petr Koudela, šéf sdružení Dolní oblast Vítkovice.

Pro ty, kteří se už nemohou dočkat léta, je připravena série warm up večírků. Uskuteční se nejen v ČR, ale také na Slovensku a v Polsku. „V této chvíli máme domluvených zhruba 16 akcí a fanoušci se na nás můžou těšit například v Praze, Plzni i Ostravě. Zavítáme také do Bratislavy, Martina, polských Katovic a spousty dalších měst. Více informací lze najít na webu a facebooku,“ vyjmenovává Ožana.

Letošní ročník festivalu Beats for Love proběhne 2. – 5. července 2015 vždy od 15:00 do 04:00. Podmínkou pro vstup do areálu je pouze zakoupení ekologického kelímku za symbolickou cenu. „Díky tomu se má na festival možnost dostat opravdu skoro každý. A to je jedna z hlavních myšlenek našeho festivalu – zůstat otevřeni pro všechny slušné milovníky hudby,“ dodává závěrem Rudolf.

Vystupující: L Plus (SK), Forbidden Society, Orbith, Papa Django & Swing Think (SK), BonTrip, Messenjah, Cocoman, Dr. Kary, Tools Projeckt, Driftmoon (SK), Makarov & Steen, zbytek bude odtajněn.

Autor:
(CZ/Eilonwy


Züčastní se

(CZ/Eilonwy
(CZ/Eilonwy


Komentáře