Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

Report z Hardshock Festivalu 2015

Související

Již potřetí se česká výprava podílela ná účasti - A i letos přinášíme obsáhlý report!

Report z Hardshock Festivalu 2015 – Oper Air pro ty, kteří rozumí hardcoru

Rok se s rokem sešel a ať to zní sebeotřepaněji, festivalová hardcore sezóna se naplno rozjela. Odstartovala tradičně Hardshock Festivalem, který je prvním open-airem, na němž se naplno rozezní hardcorové kopáky. Tradičně jde o akci, která se nesnaží zalíbit masám s Angerfistem v line-upu, ale přináší všechny důležité hardcore žánry na jednom místě s jejich nejzajímavějšími zástupci. Schranz.cz se na akci vydal již potřetí, tentokrát s největším českým doprovodem v podobě párty zájezdu.

Náš zájezd dorazil na místo určení do severonizozemského Zwolle ještě před samotnou akcí. Po vystání fronty, rozumné prohlídce u security, pořízení locker boxu a výměně peněz za žetony byla zhruba jedna hodina a my zamířili na early/millenium stage, kde to zrovna rozjížděl démon Rob Gee. Bohužel ani letos na Hardshocku nebyla voda zdarma, jak tomu je na jiných festivalech, a musela se pokaždé kupovat. Škoda, na tomhle je potřeba zapracovat.


-

Rob Gee – Show, show, show. Tento postarší pán z Ameriky je sice nefalšovaným hardcore dědečkem, ale to neznamená, že by dnešní scéně neměl co říct. Právě naopak! To, co předváděl za mixpultem, byla nejenom ta správná early hardcore nálož, ale hlavně perfektní show. Davy early gabberů hecoval mikrofonem, na začátku setu odpálil klasiku Marshall Masters – I Like It Loud a v tempu nepolevoval.

Zahrál vlastní feťáckou early hymnu Rob Gee – Ecstacy You Got What I Need a pařmeni byli nadšeni. Na parketu nikdo nestál a atmosféra byla skvělá. Rob házel hlavu ze strany na stranu a byla to show, jak se patří. Na start naprosto ideální. Konec v podobě klasiky Neophyte vs. Stunned Guys – Army of Hardcore byl to pravé. Rob vylezl na mixpult a hecoval dav, prostě showman!

Hodnocení Roba Gee: 75 %

Armageddon Project – Na mainstagi to sice od druhé hodiny rozjížděly uptempo hardcore hvězdy Destructive Tendencies, ale moje srdce mě táhlo jinam. Na industrialu hráli, lépe řečeno hrál Armageddon Project, italská legenda. Dorazila však jen polovina dua – Matteo Delgrano alias Life Runs Red. I sám však rozjel perfektní set plný promyšlenějšího industrial hardcoru. Zazněly pecky jako Armageddon Project – Beat Conductor nebo Armageddon Project – Scorn Of A Dying Glare. Plech, plech, plech, nic než jen nekompromisní plech!

Hodnocení Armageddon Project: 85 %


-

Po pořádné továrně jsme zamířili na open stage Frenchore/Terror, kde už valil belgický příznivec zbraslavských banánů Sandy Warez. A rozhodně to nešetřil! Set se nesl v duchu uptempo hardcoru a tenhle démon zahrál takové pecky jako Destructive Tendencies & Hardbouncer – Destiny nebo Section Grabuge – Policia. Ke konci se zrychlovalo, koketovalo se s terrorem, ale samotný závěr patřil frenchcoru. Sandy svůj set završil českou záležitostí Hungry Beats – Furious Ride, pro mě stále nejlepší a nepřekonatelnou záležitostí od našeho domácího dua. To byla hrdost na domácí scénu!

Hodnocení Sandyho Wareze: 85 %

V tuhle dobu jsem se už moc těšil na Tieum, který se chystal na mainstagi, ale cestou na něj jsem zavítal zpátky na industrial stage, kde hrálo moje oblíbené duo Negative Audio LIVE. Jenže jejich set se skládal především z nové tvorby Negative A, která je bohužel poslední dobou více zaměřená na crossbreed než industrial. Věci jako Negative A – Hellfire nejsou můj šálek kávy. Poznal jsem taktéž lámaný Counterfeit – Wearing Your Face, pak jsem už raději šel pryč.

Hodnocení Negative Audio LIVE: 60 %

Tieum, uááá. Tohle byl vrchol celého festivalu. Slunce vysvitlo naplno, teplota byla největší, na nebi skoro ani mráček a na mainstagi to rozjížděl pan Tieum. Na nekompromisní příval typického francouzského uptempo hardcoru jsem se těšil ze všeho nejvíc. A Tieum v ničem nezklamal. Brutální BPM, nepopsatelná atmosféra a ty největší pecky. Zazněly tracky jako Tieum & Axl – Spider, Tieum Knight Rider nebo nestárnoucí klasika Section Grabuge – People Will Die (Tieum Remix). Tohle byla paráda, hned se tam chci vrátit, když si na to vzpomenu.

Hodnocení Tieum: 100 %


-

Po chvilkovém odpočinku jsme se vrátili na Frenchcore/Terror stage, kde se pomalu připravovali Kryštof s Filipem aka Hungry Beats. Začátek setu se neobešel bez řevu českých pařmenů a pařmenek. Kluci ho odstartovali největší dardou z nového alba Harder Than You jménem Hungry Beats – The Flames a celý set byl složen převážně z věcí z druhého alba Hungry Beats. Zazněly i starší věci, například hardcorová klasika Hungry Beats – Limp Disskick z alba The Beggining of Hell. Odsýpající setík, u kterého se nikdo nenudil. Ani domácí Nizozemci.

Hodnocení Hungry Beats: 80 %

Po konci setu Hungry Beats jsme nikam nezmizeli, protože na stejné stagi si to začali rozdávat dva Italové, jejichž spojení není až tolik tradiční. Za mixpult se spolu postavili Randy vs. F-Noize. Spojení kvalitního frenchcoru a nápaditého uptempo hardcoru vyniklo na jedničku. Zazněl nový remix F.Noize – La Bomba nebo UKTM vs. F. Noize – Ryukore. To vše prokládané Randyho povedeným frenchcorem. Upřímně frenchore až zas tolik nemusím, ale tohle celkově byla velká pecka!

Hodnocení Randy vs. F.Noize: 90 %


-

Po této dvojce se na akci vše zlomilo. Od jezera začal foukat nesnesitelný vítr a všichni popadli mikiny a bundy a utíkali do stanů. My také, protože na industrialu svůj versus set odstartovala dvojka, která spolu už dlouho nevystupovala, a to Stromtrooper vs. The Speed Freak. Vystoupení to dnes bylo vskutku raritní, zábavné a zajímavé, ale děsně nesourodé. Industrial hardcore střídaly lámané beaty, poté i frenchore. Prostě kuriozita. Zazněly jejich staré kooperace, nový industrial a prostě všechno možné včetně The Unfamous – Rock ‚N‘ Core.

Hodnocení Stormtrooper vs. The Speed Freak: 70 %

Zima byla pro mě už nesnesitelná. Usadili jsme se proto v rohu industrial stanu a nebyli jsme jediní. Ti, kteří svou energii doplnili nějakou tou chemií, sice v mrazu pařili dál, ale my toho nebyli schopní. DJIPE, který míchal industrial s crossbreedem ve stylu pátá přes devátou, jsme si poslechli, ale hodnotíme spíš jako lehký nadprůměr. Na závěr akce rozjel svůj industrial terror Tripped, což byla velká paráda. Kulervoucí tempo, plechový sound a jízda, jak má být. Tripped se sice podle mě nikam neposunuje, ale svými sety vždy pobaví a zaujme. Škoda jen, že byla taková klendra.

Hodnocení Tripped: 75 %.

Na konci jsme se šli podívat na velkolepý ohňostroj doprovázený LIVE show The Sickest Squad na mainstagi. Nutno si přiznat, že show je to rok od roku větší a oslnivější. Hardshock potvrdil letošním ročníkem svou pověst. Je to akce pro ty, kteří hardcoru rozumí. Je to párty pro ty, kteří nechtějí poslouchat stále Outblast vs. Korsakoff dokola. Je to pro ty, kteří si to letos užili tak, jako já a naše výprava. Tak zase příští rok. Doufám, že v ještě hojnějším počtu!


-

FOTOREPORT ZDE!!!

http://www.schranz.cz/…ck-2015.html

Plusy

První hardcore festival sezóny
Výborný line-up
Netradiční jména a versus vystoupení
Tieum, Hungry Beats a Randy vs. F.Noize
Hezké počasí odpoledne

Minusy

Šílená zima od osmi večer
Placená voda (chyběla free kohoutková)

Celkové hodnocení: 9/10

Hardshock Festival 2014: 10/10

Hardshock Festival 2013: 9/10

Autor: Hardcore Hooligan

Autor:
(CZ/Eilonwy


Züčastní se



Komentáře