Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

Kompletní REPORT z Beats for Love 2015

Související

Report - 40xFull HD Videí - Fotoreporty

Report

Němci mají Nature One – my Beats for Love

Je úterý ráno a jemné kruhy pod očima naznačují, že prodloužený víkend byl náročný – příjemně náročný!
Již po třetí jsme se vydali do ostravského unikátního prostředí vysokých pecí za hudbou, láskou a zážitky! Počasí si pořadatelé nemohli přát lepší, rtuť teploměru stoupala přes 30 stupňů, v kotli na DnB stagei bylo ještě o dost více. Ale i na toto bylo pamatováno a k schlazení bylo po levé straně DnB stage umístěno koryto s tekoucí vodou (Tekoucí voda byla na více místech v areálu). U House stage byla instalována „sprcha“ s rozprašovačem vody a v neposlední řadě projíždějící kropící vozy.
Areál se nám pěkně rozrostl. To hlavně díky samotné Ostravě a sdružení Dolní oblast Vítkovice – jejich práce v rekultivaci celého areálu byla hodně znatelná a nedá se nic jiného než zatleskat. Ať už se jedná o nástavbu VP1 s kavárnou a vyhlídkou (Bolt Tower), zpřístupnění prostor, kde se dříve nemohlo (prostor koupelen – Techno stage, HC stage) či nedávno otevřený Svět Techniky. Rozšíření areálu pro Beats for Love bylo ale především díky NÁM!! Velký zájem, který si festival za pouhé dva roky své existence vybudoval, znamenal pro pořadatele velkou výzvu. Ta se naplnila konceptem o 11 stageích (10 v areálu + 1 vlaková) a díky svátku, který připadal na pondělí, 4 večery produkce.
Velikost celého areálu byla cca 400m x 350m a pro ty, co rádi střídají stage a nejsou slepě vyhranění jen k jednomu stylu, to bylo hafo kilometrů v nohách :) Pro srovnání německý Nature One s kapacitou 70 000 lidí (hlavní areál, kemp má daleko větší kapacitu) a 22 stagei má stejnou velikost, ovšem trochu jinou členitost ;)


-

Co se povedlo a co ne tolik :)

Vstup do areálu byl letos posunut a rozšířen o jasně čitelné a pochopitelné stánky s prodejem vstupu na celý festival či na jeden den. A pochválit se musí, že byly bez front! První čísla povídají o návštěvnosti 40 000 unikátních návštěvnících. (navýšení o 5 000 oproti roku 2014) Což by i odpovídalo dojmu z naplněného areálu oproti minulému ročníku.
Nás primárně zajímaly tři scény – DnB, Techno, HC/HS. Po loňské kritice se navrátila DnB stage opět přímo pod Vysokou pec a jen Djs nehráli z vrchního ochozu, ale z „normální“ pódiové výšky. Největší změny ale doznala Techno stage – ta se nám stěhovala již po třetí a doufám, že tady nám už zůstane. Po loňské slepé temné uličce, kde trefili jen ti co opravdu chtěli jít na techno, dostala krásný otevřený a dostupný prostor s mostem, který svou konstrukcí nabízel pěkný výhled na techno stage s osvětlenou Vysokou pecí v pozadí. Struskový podklad sice nebyl vhodný pro lehkou letní obuv, ale dal se naštěstí lehce odhrnout a vytvořit si tak vlastní prostor na rovné udusané zemině. Po přechodu přes most jste se dostali k HC stagei, ta patřila k těm menším, ale prostorově / kapacitně absolutně dostačovala.
Line-up: Obecně vzato celý B4L je určitou kombinací Komerce, Mainstreemu a Udergroundu – což je pochopitelné, a na jednu stranu správné – přes mainstreem se lidi dostanou i k něčemu novému pro ně neznámému a jestli je to osloví či obohatí zážitkem je již na každém jednotlivci. Největšími lákadly byly na DnB stagei Dj Fresh a Pendulum – na ně bylo taky natřískáno tak, že projít davem bylo absolutně nemožné a atmosféra, která se vytvořila byla parádní. O kvalitě produkce to ale nebylo, kdo sleduje hudební scénu ví, co měl čekat a kdo nadává na Freshe, že to byla diskotéka a že se to nedalo – tak absolutně neví, co Fresh hraje. Je to mainstreemový komerční dj, který již párktát zazářil v rádiu a od toho se to celé odvíjí – Když chcete kvalitu, koukejte na žebříčky prodeje tracků od Djs a ne na rádiové žebříčky ;). Hrozný byl však jeho MC.. Neustálé „Make Some Noize“ a „Everybody Hands Up“ muselo lézt po půl hodině krkem všem. Kdyby to hulákal Německy, vypadalo by to jak při fašistických manévrech – Hände hoch! Hände hoch!Pendulum již také nějaký ten rok nehrají celý set tak tvrdě a prokládají tvrdé dnb placky softem, který je pro surového fanouška DnB k zblití ;) Nicméně na Pendulum byla atmosféra strhující a kdo neskákal neměl na B4L co dělat. Ale toto nejsou žádné novinky a na kvalitu tam byli jiní – Zardonic opět předvedl, že je borec, ale už mu to trochu stoupá do hlavy a na to že před rokem-dvěmi hrával po klubovkách a malých festivalech, byl přátelský a nebyl problém ho potkat po vystoupení mezi lidmi, tak podmínky, které si dal u pořadatelů byly už z vyšší dívčí… Ale nebyl jediný kdo to rozbil na DnB – sic nekompletní Drumsound & Bassline Smith, Bifidus Akif, Pixie, Suki či Schooler stáli za to věnovat jim ranec energie in the floor!!
Techno stage přivezla kombinaci velkého českého supportu a také poměrně známé a neznámé cizince. Line-up nejlépe vypadal ve čtvrtek, kde tomu šéfoval Ortin Cam, který prý předvedl maximální výkon. Bohužel pro nás bylo dorazit už ve čtvrtek nereálné. Největší zklamání byl ale Sebastian Morgentau – to co předváděl se absolutně nehodilo na hlavní čas Technostage. Jeho Live bylo orientované na zcela jiné publikum a lidé bud stáli a nebo odcházeli. Otázka či to byla chyba jestli produkce, nebo špatná příprava Sebastiana. Sebestián se pak ovšem omluvil za špatnou komunikaci v bookingu, za problémy s technikou a výsledný stres se projevil i v komunikaci s publikem – no příště znova a lépe napravit svou reputaci :) Po něm to museli kluci z Tools Project znovu rozjíždět a připravit pevnou půdu pro A.Paula. A to se povedlo. Pěkně svižně to odsypávalo přes Makarova se Steenem až k závěrečnému setu Petersona. Pro příště by to možná chtělo nechat Hard Techno optimálně dva Djs na konec než jednoho – lidi to rozproudí a bum – je konec, jde se domů. Vynechal jsem páteční, ten byl pro mne milé překvapení – Gonzalo M zahrál krásný letní set, jenž musel bavit každého. Svou kvalitu předvedl jak Dazy tak závěrečným setem Kesz!
Prague Nightmare stage měla program jen dva dny – pátek HC v čele s Psiko, Hungry Beats, Dirty-Z a dalšími a sobotní HS s Heavy Noizes, Georgem Crusherema zbytkem Hardstyle djs! Tady to byla po všech stránkách klasika, kterou člověk už zná z českých eventů. Teda až na to jak paří Dark Wizard za pultem! Rozjížděl tam masakry! :)
Velké + musí zaznít i na adresu hudební aparatury na všech stageích!!! I když na chvíli byl v sobotu zvuk trochu ztlumen na podmět nesmyslných stížností, byl postupně zase jemně zvednut a na neděli se zas jelo naplno!

Co se dá obecně vyčíst, je stále malá vizuální show - světelné efekty byly povedené – na DnB parádní! Ale ostatní stage byly jen kostky s plastickými písmenky což je krutě málo – neříkám že to musí být kýč jak Tomorrowland, ale kreativní ztvárnění stage tématicky by mělo být pro tak velký festival jako B4L samozřejmostí! Tak doufám že příště!!! Vemte si za vzor třeba LiR, či Imagination a budete mít z festivalu mnohem větší a zajímavější zážitky/vzpomínky! Také by to chtělo zapracovat na Trailerech – nechápu když spolupracujete s HM studiem které je autorky nadané, určujete tupý koridor stylu pouhého aftervidea. To už dávno nikoho nenadchne, neosloví ;)


-

Kupa jídla, spousty barů a malé fronty jen u hlavních stageí (DnB, House..), jinak minimální až žádné. K jídlu bylo takřka cokoli, od palačinek přes burgry po nudle a kebab na sto způsobů. Pro koho 250m dlouhá cesta s jídlem byla pořád málo, mohl dojít do kousek vzdálené Karoliny.
I se záchody to vypadalo letos mnohem lépe – zaslechl jsem i pojem „ty byly absolutně luxusní“ splachovací a když se spláchlo, tak se celá mísa projela něco jako brefem, nebyl smrad, nic :) Jako plus v těch růžových bylo světlo a zrcátko – pro dívky k nezaplacení – o tom jak některé dopadnou během večera je už spíše obrazem návštěvníků jak se umí chovat.
Mezi House a DnB stagei by však bylo dobré dát více pánských „pisoárů“ či je během večera vyvézt – v neděli téměř všechny přetékali.

Nicknack, aneb škatulata hejbejte se!

Ekofestival – Beats for Love rozhodně ne!
To, že na festival umístíte pár stanovišť na tříděný odpad a NickNack kelímky neznamená, že jste zachránili přírodu, když… Když při vstupu si vyberete barevný kelímek – svůj osobní Nick Nack a hned po prvním pivu, kdy si ho můžete opláchnout sami vám ho v některých barech zabaví (v některých ne), hodí do krabice a dají jiný zelený s Radegast logem, aby jste museli pak při opuštění areálu měnit opět Radegast Nick Nack na barevný Beats for Love – a ne za ten váš s oblíbenou barvou, ale za ledabyle umytý, ulepený, barevně jaký zrovna drží hosteska v ruce – s tím jděte pěkně do hajzlu!
Ale to je pořád ekologicky ještě + – v pohodě. Umytí kelímku je možná o něco ekologičtější než recyklace plastu, ale co je ABSOLUTNĚ proti ekologii je NASA-PEPSI komerční nesmysl – vypouštění tisíce balonků do prostoru a kde spadnou už nikoho nezajímá – pochybuji, že Nasa je opatřila gpskou a že je bude dohledávat.. asi těžko… Opravdu se těším, až si vyjdu do Beskyd a tam na stromech budou vyfouklé balonky v trikoloře Pepsi!!! ://// Malý zářez předvedl i Red-Bull s poukázkami na levnější drink – kdy na každý den měl předtištěné papírové žetony s konkrétním datem, které se daly použít jen jednou – proč? Proč to nebyly aspoň univerzální co by mohly sloužit po 4 dny? Vždyť se jim stejně vrátily na barech zpátky.
Kdyby se tím titulem pořadatel nechlubil, tak by mi to bylo možná i jedno, ale takto je to jak pěst na oko a vybízí na to upozornit, že takto NE! Btw. Coca-Cola je k Jägermeisteru mnohem lepší než Pepsi ;)


-

Ohňostroje jsem viděl dva – první v pátek u světa techniky (Óčko stage), který byl pestrý, nižší a dlouhý akorát. Velký finální ohňostroj měl být v neděli, prezentován jako závěrečný ohňostroj festivalu. S tímto už byl ale drobný problém. Nejdříve bylo těžko určit KDE a jakým směrem, a daleko horší KDY – informovanost pořadatelů byla taková nejasná a člověk se musel neustále vyptávat, aby byl připraven na správném místě ve správný čas. A nakonec z velkého finále se vyklubalo pouze minutové představení cca 25 vysokých rachejtlí. – v porovnání se zahraničím taková parodie na ohňostroj. O tom jestli vůbec lidé o něm věděli, když v době ohňostroje byla třetina návštěvníků na DnB, kde to sypal Pendulum a vidět to nemohli, druhá třetina na House a Trance stagei otočení druhým směrem, či pro zbytek rozprostřený po zbytku areálu… Tady to bylo vcelku nezvládnuté a poměrně zbytečné.

Nedostatky se dají z části omluvit cenou vstupu, vždyť za krásných 200czk nemůžeme čekat zázraky. Ale to jen z části. Takové výdaje za Freshe by jistě nedostatky pokryly bohatě a zbylo by dost na pravé DnB jméno, které by bylo hodno luxusní DnB stage pod vysokou pecí (London Electrocity, Metrik, Higt Contrast / když odbočit od DnB, tak Dirtyphonics, Modestep… – když chcete jména co lidé znají) či mít vstup 250 a přivézt Netsky… :)

Největší průser si nechávám na konec – KEMPY – Love camp vycházel cenově 200 za stan a 200 za osobu – za poměrně velkou částku (když vezmete že vstup na festival byl 200) jste dostali NEOPLOCENOU louku v blízkosti areálu, s nedostatečným počtem záchodů, bez nějaké větší bezpečnosti (jak chcete hlídat stany, když nemáte ohraničení ??) Standardně dostanete aspoň pytel na odpadky, aby to aspoň mělo nějakou úroveň – to zde také neproběhlo a dle obyvatelů kempu se kempem pohybovaly lidé, co tam neměli co dělat. Pocit bezpečnosti o to více snižoval potulující bezdomovci, pro které to byl festival „dopíjení“ zanechaných lahví…

Závěrem
Byly to pro nás 3 kompletní dny – tři super večery, kdy si každý přišel na své, bavil se náramně a přes den to prokládal koupáním v řece či zatopeném lomu (místní nejspíš volili Vřesinu :) )
Za mne poměrně velká spokojenost, sic nic mne nepřekvapilo, i tak se těším na další ročník.
Jelikož B4L je stále mladý festival a pokud nezpyšní, neusne na vavřínech a zapracuje na výtkách, bude to festival, ze kterého si povezete šílené zážitky – takové jaké se vozí třeba z Nature One či jiných festivalů.

Poděkování: Marcus Hector Loco a No-On (Techno stage) a Mathiass O'zana (B4L) + All Friends!

VIDEA

BEATS FOR LOVE 2015 – 40×Full-HD

https://www.youtube.com/playlist?…

 –

FOTOREPORTY:

(CZ/Eilonwy – Pátek + Sobota + Neděle
PM photo – Festival + Lidé

PÁTEK – (CZ/Eilonwy

SOBOTA – (CZ/Eilonwy

NEDĚLE – (CZ/Eilonwy

_____________­___________

FESTIVAL – PM photo

LIDÉ – PM photo


-

Report z roku 2014

Report z roku 2013

Uvidíme se na nadcházejích fetivalech!!!!

30.7–1.8.2015 – LET IT ROLL – MILOVICE
3.10.2015 – SYNDICATE – DORTMUND
16.10.2015 – IMAGINATION FESTIVAL – PRAHA

Autor:
(CZ/Eilonwy


Züčastní se

(CZ/Eilonwy
(CZ/Eilonwy


Komentáře