Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

Phtotoreports - LET IT ROLL 2015

Související

AKTUALIZOVÁNO 6.8.!!! - Fotoreporty + Videa / Psaný report

REPORT

Tak i do třetice (Exploration, Beats For Love) se rozepíšu a shrnu poznatky z letošního LET IT ROLL

Nebudu a ani nemohu srovnávat předchozí ročníky LiRu, jelikož jsem na LiR jel poprvé a rozhodně ne naposled! Tento rok se open air festival konal již po osmé (Pískovna Oplatil – 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 / Benešov – 2013, 2014) a poprvé na novém místě – Letiště Milovice (nechvalně proslulé místo české spodiny, jenž sem jezdí na Votvírák) ,tak doufejme, že mu LET IT ROLL zvedne reputaci.

Týden před festivalem vypukla malá panika s přísnějšími bezpečnostními požadavky. Ty byly do jisté míry opodstatněné prostředím větrného letiště a dlouhého sucha. Normálního návštěvníka tyto pravidla naštvou, ale na LiRu bylo dost nenormálních, zejména cizinců. Ti se nezdráhají ze své marnotratnosti nechat své kempingové vybavení na místě po skončení festivalu a aby si ho náhodou někdo nevzal (když oni si ho koupili), tak ho přímo v kempu podpálí… Vítr se také párkrát zvedl v mohutný nápor a hodně toho po kempu lítalo. Proto beru zpřísněné opatření za OPODSTATNĚNÉ.


.

LET IT ROLL byl pro mne vrchol letošního festivalového léta a proto i příprava tomu odpovídala. Dva dny dovolené schváleny a razilo se již ve středu na večer. Na pražském Florenci vyzvednout kamarády z Německa a po dálnici směr Boleslav hurá za dobrodružstvím. Počasí nemělo přát jen ve středu, na zbytek týdne to mělo být perfektní a předpověď se kupodivu vyplnila! Lepší počasí si pořadatelé i my návštěvníci přát nemohli!
V 9 večer jsme již stáli před vstupem s vyřízenou akreditací a první třetinou skupiny Mravenečníků z Mordoru a po osobní prohlídce zaměřené zejména na sklo a velké zbraně jsme úspěšně do půl hodiny stanovali. Středeční noc byla klidná, i když překvapilo množství lidí, kteří také dorazili jeden (respektive dva) večery před hlavní produkcí. Ve středu večer se hrálo jen ze dvou stageí přímo v kempu (malých cirkusových stanech). Blíže k nám byl Zero point s líbivým psytrancem, který se ráno zvrhnul do hodně rychlého Darkpsy a krásně se u něj usínalo.

Ve čtvrtek dorazil zbytek Mravenečníků a naše společenství se rozrostlo na 12 stanů, 2 bazény, altán a spousta ne/potřebných vymožeností, které udělají z obyčejného kempování něco jedinečného! :))
Čtvrteční den/večer byl premiérou také pro nový objektiv, kterým vám ve fotoreportu přinášíme hmatatelně zachycené vzpomínky, sic akreditace byla pouze s růžovou páskou, která umožňovala pouze striktně omezený přístup, obzvláště když na některých papírech u vstupu na vedlejší stage byla místo růžové vytištěná fialová :D
Plán prvního večera byl primárně EatBrain (Factory stage) a Techno (Laboratory), kde byla po dva večery režie Svojšic. Pro fanouška techno music Svojšice stage nepřinesla nic nového či výjimečného – jednalo se spíše o rozšíření a větší hudební pestrost festivalu, čemuž odpovídala i podprůměrná návštěvnost oproti ostatním malým stageím ve festivalovém areálu. I tak jsem rád, že jsem si po dlouhé době poslechl Ladidu – ikonu českého techna, či již značně šedivého Tokyho ;) V sobotu techno vystřídaly HardStyle/Core můry! – Prague Nightmare stage včele s HugryBeats, kteří tomu dali pořádně na prdel!


.

TOP jména byly však až v pátek a sobotu na main stagei – od Metrika, Wilkinson, Hight Contrast, Andy C, Noisia, The Prototypes, Audia a na Factory stagei Black Sun Empire či State of Mind – – Bylo to přísné, bylo to náročné, ale s obrovským úsměvem a radostí z toho, jak vás atmosféra pohltila a vy si zaskákali do zlomeného beatu. Taky nejen tyto jména přitáhly návštěvnost o počtu 25 000 návštěv­níků

Doprovodný program a aktivity v areálu byly pestré. Neviděl jsem sice všechny, které byly k dispozici (bylo jich opravdu hromada), ale zejména vodní bitvu či inspirující DnB contest bylo příjemné sledovat.

Záchody, sprchy, voda, fronty a klid – Toitoiek bylo dostatek – teda jen kempu, ve festivalu pánské pisoáry i přetékaly a lidé chodili k plotu, což v sobotu už bylo dost cítit. Fronty u záchodů nebyly nějak strašné, ale to že je nějaké individuum čerstvě umyté doslova zesere a učiní je nepoužitelné je věc a problém globální a na straně návštěvníků. Sprchy zaznamenali nějaké problémy a v hlavní sprchovací období někdy v dopoledni se tvořili fronty, podvečer však byly sprchy poloprázdné. Pitná voda byl jeden ze dvou technických zádrhelů – příliš malé nádrže na pitnou vodu. Malý tlak malých nádrží způsobil, že si lidé natáčeli vodu přímo z nádrže nikoli z koryta. Problém, ale byl ve velikosti vyústění nádrže a vodou se dosti plýtvalo a rychle došla. Druhým horším problémem byl kolaps čtecího zařízení u vstupu v páskovacím stanu, kdy načítání kódů z lístků trvalo příliš dlouho a fronta na pásku byla až dvouhodinová. Trochu nepochopen byl avizovaný klid pro spánek. Ten však daleko více než hrající stage narušovalo/budilo čistící auto v páteční ráno, které si to hrkalo sem a tam po nádvoří areálu. Ocenění za nejdelší a nejvytrvalejší frontu získala fronta před bankomatem – příště aspoň dvě auta :)
Jinak čas strávený v kempu byl příjemný a ultra pohodový!


.

Co již tolik příjemné nebylo byly všeobecně vyšší ceny na barech, pro cizince pořád paráda, kdy ceny jsou poloviční oproti zahraničí, ale v rámci domácí základny, která již mohla být i v menšině, se mnohdy vyplatilo se hodit do nálady v kempu a v areálu již jen „dokrmovat“ :)
V jeden moment byl i drobný problém s pásky a přístupem do kempu, kdy v půlce festivalu vám řeknou, že do kempu jít nemůžete, naštěstí security byli ve velké většině v pohodě, jak při vstupu do areálu tak při osobní prohlídce. V noci však nějaká kontrola, kdo chodí do kempu padla a ze dvou vstupů byly otevřené korydory, kdy ochranka jen namátkově vizuálně kontrolovala pásky.
Bohužel největším problémem festivalu (nejen tohoto) jsou nepřizpůsobiví vesměs vyfetovaní návštěvníci – jak v kempu, kdy sousedé ob řadu ze Slovenska si močili mezi vlastní stany, či absolutní idioti házející piva v kotli… Samotnou kapitolou jsou NEVER DIE PEOPLE – v neděli ráno se potulovali kempem jak glumové a bez ostychu se vám prohrabovali odpadky, nakukovali do pootevřených stanů, zda-li jste všechno vypili do dna a vůbec jim nevadí že se na ně díváte… :D Nevím, na kolik bylo účinné opatření kupony na kelímky. Kupony byly na zadní straně knížky, kterou jste obdrželi u vstupu a to 5 kusů, což byl optimální počet. I tak se dali vidět „sběrači“ kelímků co měli komíny kelímků a bez ostychu vraceli i 17 kusů uprostřed večera…

Celkově to však byla paráda v excelentním podání – jak po stránce s kým trávíte čas, tak jak se bavíte na akci samotné!

Na to, že festival získal již nejedno ocenění se netvářil nabubřele, megalomansky či rozhazovačně. Bylo dosti cítit a dost lidí si na to i stěžovalo, že organizátor nemá zapotřebí dělat ultravelkou openning show, stavět babylonské stage, či jiné vymoženosti – soustředí se totiž na primárně hudební požitek, což má své opodstatnění a nejen já jsem pořád ještě nabitý energií z proběhlého LET IT ROLLU!!!

OFICIÁLNÍ VYJÁDŘENÍ POŘADATELE:

DALŠÍ MEZNÍK V HISTORII LET IT ROLLU! ZHODNOCENÍ FESTIVALU LET IT ROLL OPEN AIR 2015

_____________­________________________­_______________
_____________­________________________­_______________
.

DIRTY photo of (CZ/Eilonwy

Download with link „Stáhnout v plném rozlišení 2048×1360“ Under the Picture – BETTER RESOLUTION!!!

Thursday / ČTVRTEK – 30.7.2015

Friday / PÁTEK – 31.7.2015

Saturday / SOBOTA – 1.8.2015


.

DIRTY photo of PMphoto

ALL DAY PHOTO – Let It Roll


.

DIRTY video of VideoFloow

LET IT ROLL 2015 !!!! 41× FULL HD

.

NEXT EVENT!!!!

12.9.2015 – MATRIX & FUTUREBOUND (UK)
https://www.facebook.com/…22013867769/
.

18.9.2015 – STATE OF MIND (NZ)
https://www.facebook.com/…14334577850/
.

16.10.2015 – IMAGINATION FESTIVAL
https://www.facebook.com/…67826248739/
.

20.11.2015 – HOSPITALITY PRAGUE
https://www.facebook.com/…46504232989/

.

26.2.2016 – LET IT ROLL WINTER
https://www.facebook.com/…15285260985/

.

!!!START REGISTRACE NEJLEVNJŠÍCH VSTUPENEK NA LIR 2016 OPEN AIR!!!
http://www.letitroll.cz/registrace/?…

Autor:
(CZ/Eilonwy


Züčastní se

(CZ/Eilonwy
(CZ/Eilonwy
Deamonn
Deamonn


Komentáře