Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

IMPERIUM - 27.1.2006

DJ Amok přijíždí do ČR na své vystoupení v rámci megaakce Imperium, 27.1.2006 do Boby Centra...

DJ AMOK to má rád hodně tvrdě!

Pro někoho je tento týpek neznámým nováčkem na světové techno scéně, pro někoho je to stále silnější a pozornost přitahující osobnost techna. Někteří mu přezdívají řezník, a na jeho hudbu nedají dopustit, jiní mu nemohou přijít na jméno. Jedno je ale jisté všem. V poslední době je DJ Amok jedním z DJs, kteří se na scéně prosadili v rekordně krátkém čase. Samo za sebe mluví v Amokův prospěch více než 20 desek, které stihl vydat v průběhu prvního roku na scéně.

Amok se za nic neschovává. Přichází s vlastním unikátním zvukem. Nasládlé melodie, líbivé vokály a ostatní „pozitivní“ prvky v jeho hudbě určitě nenajdete. Hudebně se realizuje v tom nejtemnějším pojetí techna. Německé hardtechno, které si ve světě lidé pamatují jako „schranz“ je hudba, která je schopna slabší jedince dohnat až k šílenství. Z nekonečně se opakujících rytmických prvků, které jsou prohnané řádným množstvím destruktivních efektů občas zpestřené potemnělými vokály záhrobních bytostí, dětským pláčem a podobnými prvky vám začne velmi rychle běhat mráz po zádech a vaše tělo a mysl dostává obrovské množství emocí. Mnoho lidí jistě napadne, jak se člověk vlastně k takovéhle „psycho“ muzice dostane. Amok odpovídá: „Jsem tak trochu psychopat a rád zkouším dělat nové věci, takže se dalo očekávat, že se určitě nebudu věnovat country!“

Benjamin Arend aka DJ Amok se narodil v roce 1981 v americkém San Franciscu. Již od mládí měl vždy velký zájem o hudbu. V té době to byl ještě nejčastěji pop, ale odtud vedla již jen krátká cesta ke stylům trance či rave. Později se stěhuje do německého Frankfurtu a začíná stále víc pronikat do tajů techno hudby. Začíná navštěvovat kluby a také se začíná věnovat vlastní studiové produkci. Jeho úvodní tracky zaznamenaly velmi slušný ohlas, a to mu dodalo novou energii a naděje, že se bude moci realizovat své sny a bude se moci naplno věnovat jenom hudbě. Extrémní tvrdost a agresivní zvuky jsou pro Amoka charakteristické jak v produkci, tak v DJingu. Velmi dobře ví, jak rozpohybovat lidi na parketu a jakým způsobem je přivést až k pomyslnému bodu varu. Když nastoupí za gramce, lidi začnou šílet už při úvodních deskách. Horová atmosféra se doslova rozprostře po celém prostoru. Následuje výbuch v podobě prvního beatu, a pak už následuje smršť rychlých mixů která žene tanečníky obrovským tempem vpřed.

Amok se s lidmi vůbec nemazlí. Nejvíce desek v jeho kufru jsou jeho vlastní tracky, a také hudba od lidí jako Viper XXL, Madd Maddox, Arkus P a dalších. Amokova produkci můžete slyšet na jeho vlastních labelech Artillery a Crowbar a také na spoustě dalších labelů, jako Highball, Knedeep, T-Classixx. DJ Amok si zahrál ve spoustě známých evropských a světových klubů. Kdekoliv se představil, ihned si svým nekompromisně tvrdým DJingem získal lidi na svoji stranu.


Autor:
Pluschen

Komentáře

Anonymous Čt 5.leden 2006 15:02
hraje vyborne, ale at pocitam jak pocitam... Narodil se v roce 1981 a je to "22lety typek".... jak to dela? Sobi
Pluschen Čt 5.leden 2006 17:51
puntickari:)) ale diky...opraveno