Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

Report z Hardshock Festivalu 2013!

Související

Hardshock 2013: Fesťák pro partypeople, pro které je mainstream hardcore diskárna!

Hardshock 2013: Fesťák pro partypeople, pro které je mainstream hardcore diskárna!

Hardcore parties a festivalů byste se v Nizozemsku nedopočítali, ani kdyby vám všichni promotéři za zády stáli. My jsme se letos vydali na první větší open-air Hardshock, jehož druhá edice se opět konala ve Zwolle.


.

Vítejte na nejtvrdším hardcore festivalu!

Po příjezdu na místo akce vypadal Hardshock jako typický festival. Stylově vyzdobená mainstage, dvě menší open-air scény a dva stany. Rozměry se jednalo o menší fesťák, který nedosahuje velikosti Dominatoru, DefQonu.1 nebo Decibelu. Oproti těmto nejmainstreamo­vějším akcím je ale Hardshock o poznání odlišnější. Nenabízí jen ty nejžádanější jména, na které se sjedou všichni hardcoreheadz z celého světa, kteří si myslí, že Angerfist je nejvíc cool. Tady se hrála o poznání tvrdší muzika! Více jak 200 bpm na mainstage? Žádný problém, vítejte na Hardshocku!

Kde je voda zdarma?

Menší prostor Hardshocku měl výhodu v tom, že jste se vždy dostali rychle tam, kam jste chtěli. Žádné fronty, žádná dlouhá cesta, jediné, co vám mohlo zkřížit plány, bylo větší než malé množství vypitého alkoholu nebo spolykaných pilulek. Celý festival měl jen jedny záchody, na kterých však netekla voda! Na nizozemské party věc nevídaná! Za to velké mínus! Jinak rozmanitost stage, na kterých se hrál hardcore, industrial, frenchcore a terror, early hardcore a raw hardstyle neměla chyba!


.

Darkcore od maskovaného Omkary!

Jako první jsme po výměně peněz za tokeny a pozdravení kupy známých vyrazili na industrial stage, kde svůj převážně darkcore set rozjížděl maskovaný démon Omkara Techichi, nový talent na místní scéně. Jeho vizáž je stylová – maska, ostny, celý zakrvácený. Osobně působí Willem Warry jako velký sympaťák a jeho liveset, složený z výhradně vlastní produkce také nebyl špatný, ale dosti monotónní. Chtělo by to nějaké osvěžení, něco navíc. Tenhle člověk má talent, ale aby se dostal mezi extratřídu, tak musí svůj talent ještě vypilovat. Vrcholem setu byl track Omkara Techichi – Death Craft, na který všichni zdvihli ruce nahoru a řádili.

Hodnocení: 65%

Pořádný hardcore sound od Tieum a Partyraisera

Následovalo přemístění na mainstage, kde to už od tří hodin rozjížděli domácí Partyraiser a francouzský mistr rychlých kopáků Tieum. U téhle smrtící kombinace nebylo pochyb, že rozproudí krev všech pařících na maximum. A také že ano! Po intro mash-upu se už valil sound Section Grabuge – People Will Die (Tieum remix), který hned vystřídal pitchlý industrial track Stormtrooper – Beautiful Music. A tempo se nezpomalovalo. Husí kůži po celém těle vyvolal bootleg úvodní skladby zombie seriálu The Walking Dead, stejně jako track Andy The Core & Radical Disorder – Insanity, který používá vysamplované hlášky Vaase o šílenství z geniální videohry Far Cry 3. Totální zuřivost pod stagí pak rozpoutal industrial/terror odpal Tripped – Fuck The Millenium, který se rozhodně nehrál v původním tempu. Největší šílenost pak přišla v podobě ID frenchcore tracku se samply D.E.V.I.L. a Diablo od 666. Peklo!

Hodnocení: 100%

Tymonovo lámání plechu

Rozhodnout se kam zamířit dál nebylo lehké. Na mainstagi to rozjížděl Promo se svými valivými kopáky, na industrialu to hrotil Sandy Warez a frenchcore scénu drtil Radium. Během chvilky jsme si tak oběhli všechno možné, pokecali s DJi i partypeople a v sedm hodin rychle na francouzské industrial/hardcore talenty Section Grabuge. Rozjížděli to slibně a moc jsme je chtěli slyšet, ale nedalo se nic dělat, na mainstagi to rozjížděl industrial mistr Tymon, takže brzy následoval zběsilý útek na něj. I:Gorův remix svého anti-Las Vegas a proti stupidně se oblékajícím lidem míněného tracku Gucci vystřídal originál, nechyběl Tymon – Psycho Killer (Negative A’s Chase The Devil mash-up), novinka Tymon – Fuck You Pay Me, Tymon – Down With The Real, Satronica – Life Pain Blood Death (Tymon remix) a The Outside Agency – Industrial Cooking Spray. Wadafaq? Tohle bylo industrial nebe i peklo zároveň!

Hodnocení: 100%


.

Lámané beaty na mainstagi

Opakovat stále dokola, že Hardshock je z festivalů nejtvrdší je matka moudrosti. Po Tymonovi to totiž na mainstagi rozjel britský šílenec The DJ Producer, který opakovaně vystoupil i u nás. Těžko si představit mezi rovnými beaty ty lámané, na největší stagi, ale na Hardshcoku věc reálná. Luke to rozjel vlastní novinkou The DJ Producer – A Journey Of Force (Vocal Mix), následoval crossbreed track Lowroller vs. AK-Industry vs. Noizeskill – Triple Assault a i celý set se nesl v duchu šílených breaků a tvrdých kicků. The DJ Producer si přitom hraní na velké stagi evidentně užíval, házel hlavou ze strany na stranu jako při epileptickém záchvatu. Tempo však nepolevovalo a všichni pod stagí jeli hakken nebo do sebe pogovali. Finální exodus v podobě Geoff Da Chef – Rehabilitated (The DJ Producer Remix) byl pak parádním kopancem do řitě na rozloučenou.

Hodnocení: 90%

Francouzský hardcore FTW!

Po The DJ Producerovi jsme okamžitě spěchali na industrial stage, kde opravdu čistý hardcore mezi 180 a 200 bpm drtila francouzská dvojice Bartoch & The Punisher. Narvaný stan dával jasně najevo, že je o ně velký zájem. Divoké kicky rozhýbaly každého a během setu nechyběly největší pecky těchto DJů jako Bartoch & The Punisher – Kick Your Fucking Ass, Bartoch – I’m The Danger, Bartoch – Magician Dancing. I když během celého festivalu byla pořádná kosa, při paření v narvaném stanu jste mohli ždímat tričko. Tedy pokud jste ho měli na sobě. Tomuhle se říká atmosféra. Závěr setu pak patřil legračním, avšak o nic méně tvrdším trackům Bartoch – Fuck Facebook a Bartoch & Da Horsemen – Harlem Hakken. Francouzský hardcore prostě ruluje a tahle dvojka společně se Section Grabuge a Tieum je toho jasným důkazem.

Hodnocení: 100%

Královna temnot DaY-már

Předposlední vystupující na mainstagi byla královna temnoty DaY-már, která tradičně zahájila svůj set hardtechno tracky jako Day-Mar – Spinnekop a Waldhaus – Radio Werland, přes které přešla na Tripped – Fuck The Millenium a industrial tracky jako Satrnoica – Shivered, Tymon – Fuck You Pay Me, až po diskárnu DaY-már – Guess What a pure hardcore šílenost Section Grabuge – People Will Die (Tieum remix) a opravdu rychlý track Drokz & DaY-mar – Trust No One. Šlo o jeden z nejlepších setů DaY-már co jsme slyšeli. Závěr na mainstage měl patřit italskému terror šílenci The Destroyerovi (no jo, Hardshock), ale údajně kvůli zpožděnému letu nestihl dorazit, takže ho nahradila francouzsko-americká dvojka Tieum a Delta 9. Sice měli při setu technické problémy, ale i tak jsme si set s tracky jako I:Gor – Testify nebo Stormtrooper – Beautiful Music užili.

Hodnocení: 90%

Závěrem…

…už ani není příliš co dodávat. Hardshock je festivalem pro ty, kteří chtějí opravdu ten nejlepší line-up a vyznají se ve všech podžánrech hardcoru. Pokud mezi pár těchto nadšenců v Česku patříte, nenechte si tenhle fesťák od High Energy Events příští rok ujít. Stojí za to!

Celkové hodnocení: 90%

+ Skvělý line-up
+ Perfektní sety
+ Všechny podžánry hardcoru
+ První pořádný festival letošní sezóny
+ Ta nejtvrdší hudba

– Žádná pitná voda na WC
- Zima

Report od Hardcore Hooligan

Fotoreport

http://www.schranz.cz/…ival-nl.html

Autor:
(CZ/Eilonwy


Züčastní se



Komentáře