Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

REPORT - The Qontinent 2013

Související

Nic není nesplnitelné!!!!

REPORT – The Qontinent 2013

Nic není nesplnitelné!!!!

Rozhodnout se vyrazit na Qontinent 1 den před Eventem, bylo dozajista naše největší spontánní a dosti šílené rozhodnutí poslední doby. Bez přípravy, bez nějaké finanční kalkulace, pouze s velkým odhodláním!
Proč zrovna Qontinent? – O Qontinentu jsem se poprvé dozvěděl v roce 2011 kdy na něm hráli Motormorfoses – a to byl již čtvrtý ročník. Posbíral jsem o tomto festivalu základní info a zařadil do seznamu akcí, kde bych se rád podíval.

.

Letošní léto nebylo oproti minulým plánováno detailně a s velkým časovým předstihem. Nepočítalo se ani s Nature One, jelikož parta co jezdíme byla narušena Tour Golpeho s Petersonem po Venezuele a plánování Qontinentu jako skupinovou záležitost zrušila kolize termínu s SS 9.
Naštěstí v obou případech se povedlo sehnat dopravní prostředek, který byl alfou a omegou někam vůbec vyrazit.

S blížícím se datem Qontinentu (9–11.8.2013), který jsem okrajově sledoval jak nabírá line-up na síle a nabitý energií z Nature One, sílila i touha se jakýmkoli způsobem dostat i do Belgie… Jako nejsnazší doprava pro ne-majitele auta se jevilo letadlo, ale do toho by se nevešlo vše potřebné (stan, spacáky, oblečení, grill…) a také ne nejlevnější (letadlem do Brusselu cca 3,5–4k + vlak do Ghentu + doprava do Wachtebeke)
Vše vyvrcholilo ve čtvrtek ve 2 odpoledne, kdy jsem nekompromisně zkonfiskoval služební auto mého kolegy, oznámil přítelkyni, že jedeme dneska pryč, ať si to v práci zařídí jakkoliv. Ta samozřejmě jako moderní žena současné doby zanadávala, pohádala se (ach ta emancipace..) ale nakonec byla ráda.
Po práci jsem zavezl ještě auto do servisu vyměnit stabilizační hovadiny na přední nápravě, což se samo sebou protáhlo do půl deváté. Na samotné balení a chystání však stačila pouhá hodina – na hrdinství nebyl čas – naházet oblečení do tašky, vybavení na kempování se po Nature One taky ještě válelo po bytě, nahrát mapové podklady Belgie a Holandska do telefonu (výborná aplikace Sygic), booknout hotel v Gentu z pátku na sobotu a vyrazit… O půlnoci jsme již byli v Plzni v Tescu a dokupovali to co jsme zapomněli doma a jídlo na cestu.

První cíl – Oostende.. Jet už někam přes 1000km a být pouze na akci není náš styl. Proto prvním cílem nebyla hned akce a páteční Pre-Party ale přímořské letovisko Oostende. Do něj jsme přijeli před polednem po 10ti hodinách jízdy… Po osvěžení v severním moři následoval historický Gent, odpočinek a revitalizace před sobotou na hotelu. V sobotu ráno na recepci vytisknout vstupenky na Event, vytisknout a nastříhat vizitky, které došly a vyrazit severněji do nedalekého Wachtebeke.

The Qontinent !!!!


.

Příjezd na parkoviště na velké louce a zaplacení parkovného 10Euro na tři dny trochu překvapilo – nebylo na webu nikde uvedeno, ale nikterak nerozhodilo. Na parkovišti a posléze v kempu už však bylo 90% partypeople – ti dorazili již v pátek na Pre-party. Cesta z parkoviště do kempu byla asi na 10 minut krásným prostředím rekreační oblasti kolem jezer. Před vstupem do areálu následovala výměna lístků za pásky bez jakéhokoli problému.
Security v Belgii? Nezachápal jsem, vtipní usměvaví lidé co ve vás nevidí pouze feťáka… O zábavnou vsuvku se postarala sekuriťačka lehce kontrolující kufr s oblečením otázkou: " some drugs?" na to má odpověď „no drugs“ na to se na mě podívala vyčítavým pohledem a s usměvem dodala „No drugs, go home!“ Rozbila mne.. :))

Po postavení stanu a lehké aklimatizaci se ve 12h otevřel areál jenž ležel na ostrově obklopeném 4 jezery se sobotním programem končící v 1 ráno (Open-Air Eventy v Belgii a Holansku jsou koncipovány od dopoledních/po­ledních hodin do cca půlnoci). Náš program byl jasný a převládaly v něm 2 stage – Valley of the Lost (This is Hardcore) v podání Art of Fighters, Evil Activities, Anime, Kasparov, Neophyte a hvězdy večera The Sickest Squad!!! Druhou stageí byla Shaman Circle (Hard Techno), kde to sypali Psychodrums, Daniela Haverbeck, Greg Notill, Candy Cox, Dualizers a Jason Little! Na hlavní stage jsme zavítali jen párkrát, jednou se podívat jak to vypadá a podruhé na Psyko Punkz…

Více ve videích – 24 HD videí – 1080p

http://www.youtube.com/playlist?…

.

V Česku sobotní večer bývá ten se silnějším line-upem a závěrečný. Na Qontinentu pro nás platilo jen to první. Nedělní program opět začínal s úderem 12 hodiny a končil hodinu před půlnocí mohutným ohňostrojem na hlavní stagei. Dopoledne jsme strávili grilováním v kempu a do areálu se vydali okolo 3h odpoledne. V neděli nás na hlavní nezajímal téměř nikdo. Valley of the Lost v podání Hardcore Italia pro nás začala Mad Dogem a pak nás zajímalo to nejlepší z nedělního programu – Noize Supressor. Čas mezi nimi, který utíkal nehorázně rychle připadl Hard Technu – Viper XXL, Jan Fleck, Underdogz a ještě jedné stagei – Burial Grounds (Industrial/Core), kde tomu dávali kouř Tieum a následně Madhouse Brothers…


.

Počasí celému tripu přálo pátek a sobota byly zcela prosluněné, pouze v neděli během setu Jana Flecka se přehnalo pár krátkých přeháněk, které nikoho nerozhodily.. Tímto se dostávám k samotnému areálu. Jak už jsem psal hlavní areál byl na ostrově obklopen ze všech stran vodou a přístup zajišťovaly 2 cesty. Jedna z poloostrova sousedícího s kempem a druhá jako hlavní vstup. Celý areál nabídl 6 stagí – 4 open-air (2 menší a 2 velké) a dva velké stany. Organizačně se tomu, jak je tomu u akcí na západě, moc vytknout nedalo. System žetonů fungoval (7 žetonů za 10euro- (1 žeton 37czk) ceník nápojů zde- http://www.schranz.cz/…a-28581.html) záchody rozděleny na dámské a pánské byly vždy ve slušném stavu, žádné fronty na barech a před stageí a hlavní komunikační cesty vyskládány z dřevěných podlah. Jejich ohromná výhoda byla v snadném úklidu, zametení od nepořádku a při nedělním dešti voda pod podlahou nikomu nevadila, žádné bahno :) Výzdoba areálu byla na úrovni hodné pořadatele Q-dance a Bass events. Hlavní stage ve tvaru velké sovičky byla hravá a dobře vybavená všemi efekty. Nezahálelo se ani na ostatních stageích. Jediné co by se dalo vytknout je nepořádek.. V pozdních večerních hodinách se na stageích toho už dost nakupilo a mnohdy šlo doslova o brodění kelímky. Vůbec by nebylo na škodu převzít vzor záloh na kelímek po vzoru akcí od I-Motion (Nature One, Syndicate..) Problém s odpadem však neměl jen areál, ale také samotný kemp. Kde sedět a stanovat mezi vlastními odpadky je nejspíš zcela přirozené. Motivace uklidit po sobě téměř žádná. Kdyby na každý stan dali aspoň jeden velký pytel na odpadky, nemuseli by poté uklízet neskutečné množství vyprodukovaného odpadu, který se válel v kempu – nejspíš byl úklid zahrnut v ceně kempování (30 euro) Celkově ale kemp byl dobře vybaven, nechyběly záchody, sprchy zrcadla a zásuvky pro dámy (fény, žehličky..) nechyběly bary a restaurace, zdravotníci a dokonce obchod s potřebami pro stanování.¨

O hudebním hodnocení moc psát nebudu.. Hudební aparatura byla výborně ozvučená což se projevilo i částečně na nahrávaných videích a samotné výkony djs nerad hodnotím (obzvlášť HC djs – u těch se mi to prostě líbí a zaskáču si, nebo jdu o stage dal) přesto vyzdvihnu The Sickest Squad, Mad Doga, Psyko Punkz a druhou půlku setu Noize Suppressor – první byla slabší a měkká). Z HT si nikdo nedovolil sundat nohu z plynu a všichni djs předvedli svůj vysoký standart.

Nejvíce potěšující na celém tripu bylo, že vše klaplo jak by mělo, nenastal sebemenší zádrhel a byla zbořena pomyslná zeď vyrazit na velký zahraniční event bez dlouhodobého plánování, řešením akce, cesty a dalších aspektů do sebemenších detailu.. Travellers without limit!

Oficial Fotoreport – Q-Dance – https://www.facebook.com/media/set/?…

Fotoreport – Sobota / Saturday


.

Fotoreport – Neděle / Sunday


.

Finančně to vyšlo asi takto:

Cesta / 2100 km / 137 l nafty / 5100czk
Hotel v Gentu / 2800czk
Útrata / cca 6000czk (komplet)
Vstupenky /
- kemp 30euro -780czk/os
- víkendový vstup 64uro – 1700czk/os
- parkoviště 10euro – 260czk/auto

_____________­________________________

Pokud z toho vyselektuji pouze výdaje spojené s párty tak pro 2osoby dostanu částku: (cesta + vstup, kemp + útrata na akci) = 13 860 czk (cca 7000 osoba)
Při obsazení plného osobního auta (4 osoby) = cca 5500czk záleží na tom kolik propijete :))

Nic není nesplnitelné!!!!

Autor:
(CZ/Eilonwy


Züčastní se



Komentáře