Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

Report z NATURE ONE 2014

Související

Fotoreport a trocha hodnocení z proběhlého N1

REPORT

Jet na N1 po čtvrté už je vcelku rutina a z posbíraných zkušeností se dají různé věci operativně měnit.
Proto jsme letos vyráželi již ve čtvrtek ráno s cílem užít si kemp o den déle. Všichni jsme měli lístky/akre/ již z předprodeje, takže oznámení o vyprodání a zákazu vstupu do kempu se nás týkalo jen nepřímo.
Cesta byla až na zmenšené pohodlí ultranarvané spolehlivé káry absolutně v pohodě. Žádné větší kolony na dálnici a pohodový příjezd k branám kempu okolo 4 odpoledne. Velké překvapení byla velká fronta po hlavním příjezdovém traktu, která se táhla až za horizont, ale tu jsme nějak neřešili, před námi stálo 10 aut apak jen korydor k bráně 6 – půl hodiny a rozbíjeli jsme tábor na pohodové F8. Až po návratu jsme s otevřenou pusou pročítali komenty a sledovali vidae jak velká byla ta fronta za horizontem… 13km a čekací doba až 9h!!!! Inu když 2/3 z více jak 72 000 návštěníků přijíždí najednou. Druhým překvapením byla absolutně žádná kontrola vstupenek do areálu při vstupu do kempu. Tudíž ti, kteří kvůli případnému nevpuštění do kempu zrušili svou cestu na Nature museli být hodně rozladěni, protože mohl přijít každý tak jako v minulých letech.
To se samosebou projevilo na velikosti kempu a rozšíření z 18 na 21 bloků nestačilo a operativně přibyl v pátek další blok pozemku určený ke kempování.
.

.

Čtvrteční podvečerní program se nesl v plnění bazenku, grilování a luxusní hudební produkci na Pydna Alliance Camp
Pátek pohodová příprava pro první večer, koupačka, relax v kempu a na 10 do areálu..
Lidu bylo opravdu více než v minulých letech, ovšem kontrola u vstupu probíhala také mnohem rychleji a fronta pokračovala hodně svižným tempem. Cenově se oproti loňsku nic nezměnilo – 1 Bon stál 1 euro (pro nás samo sebou drobné zdražení z důvodu „zkurveného“ kurzu české koruny) – Ceník nápojů najdete zde .
S ohromným množstvím lidí ohromně rychle zmizela i trička pro letošní ročník a kdo zaváhal do páteční půlnoci, už si moc vybírat nemohl. S velkým množstvím lidí vznikla i jedna výhoda – větší nepořádek – a proč výhoda? Protože v areálu jsou bary a obaly na tekutiny zálohovány 1 bonem – a kdo nebyl líný zvednout plechovku, kelímek ze země, mohl pít „zadarmo“ do němoty! Já osobně na barech utratil za 2 večery 9 euro. O úroveň výš a s možným titulem „popelář N1 :)“ se daly pokrýt mnohem větší výdaje než jen bary. V sobotu ráno bylo otevřeno několik pokladen kde se bony zpět vykupovaly což v minulých letech byl nedostatek (1 pokladna v obležení) Limit však byl 12 bonů )12 Euro. Ale prakticky se dalo chodit x krát po 12 bonech. Otázka jestli někumo stálo za to pobíhat po areálu 2 hodiny aby si nasbíral třeba 70 bonů v hodnotě vstupenky a přicházel o podstatu být na festivalu a bavit se.. . :)
Tím jsme se dostali k sobotě a festivalu praskajícím ve švech – Hlavní stage jsem pravidelně obcházel velkým obloukem a „navštívil“ ji spíše z výhledu z přilehlého kopce a stačilo – ohromný dav a produkce o ničem :D
Za oba večery jsem navštívil tentokrát mnohem méně stagei – ale stačilo – Všemu vévodil Centuri Cirkus s Klaudií Gawlas, Adventem s Indym, kterým sekundovala USB stage, našláplá MOH stage a Abstract!!! Víc jsem nepotřeboval :) Jedinými negativy celého festiavlu byla povinost jít v sobotu dříve spát z důvodu zodpovědné a bezpečné cesty domů a drobná flustrace z rozbitého těla fotoaparátu, což uvidíme, podle vyjádření servisu může znamenat konec mého focení pro web. Proto taky ze soboty je ve fotoreportu mnohem méně fotek, než by bylo za normálních okolností.
Počasí přálo na výbornou i když mne osobně déšť nevadí, stejně jako policejní kontrola a prst v zadku :D :D Tak první kapky spadly až při odjíždění z kempu. Policejní kontrolu při výjezdu jsme jaksi úplně minuli – škoda, loni to byla sranda vcelku :) a po bezproblémové cestě s pár krátkými kolonami jsme v pozdních večerních hodinách dorazili domů.

Po čtvrté byl Nature One opět povedený, 20 výročí se povedlo ale nebylo to nic pro mne překvapivého, ono taky něco co je už dlouho dokonalé, nemůže být zas o nějaký výrazný skok lepší :)

Příští rok znova? – Pokud bude možnost, určitě ano!!!
–odkaz na FOTKY a SETY níže---

Fotoreport pátek / Photo Friday

1.8.2014 – Nature One 2014 – Pydna (DE)


.

_____________­________________________­________________________­_________

Fotoreport sobota / Photo Saturday

2.8.2014 – Nature One 2014 – Pydna (DE)


.

SETY

https://soundclou­d.com/traumzau­berwaldradio/set­s/nature-one-festival-2014
- stahování skrze – http://offliberty.com/

Autor:
(CZ/Eilonwy


Züčastní se



Komentáře